Burret Broere - Adviseur showroom Logus-De Hoop

"Vanaf het begin heb ik het vertrouwen gevoeld."

In augustus 2018 ben ik begonnen als verkoper sanitair en tegels in de showroom van Logus De Hoop. Daarvoor heb ik 23 jaar als metselaar, stukadoor en tegelzetter gewerkt in ons familiebedrijf. Door schouderklachten ben ik gaan nadenken over ander werk.

Destijds reageerde ik op een grote advertentie op het billboard bij de showroom waarop de vacature stond. Doordat ik al 23 jaar als klant bij Logus De Hoop over de vloer kwam had ik een goed gevoel over het bedrijf. Het sollicitatiegesprek bevestigde het goede gevoel.

Zowel voor Logus De Hoop als voor mij was het een gok of deze stap, vanuit de praktijk van de bouw naar de verkoop, goed zou uitpakken. Vanaf het begin heb ik het vertrouwen gevoeld. In het eerste half jaar dat ik bij Logus De Hoop werkte heb ik heel veel geleerd. In die inwerkperiode heb ik een aantal cursussen mogen volgen en mocht ik naar een fabriek van Porcelanosa in Valencia. Dat was super! Zodra ik zelfstandig mijn afspraken ging doen realiseerde ik mij dat je heel veel vrijheid krijgt om je werk te doen. Bij lastige kwesties kan je altijd klankborden.

Om weer bij een familiebedrijf te werken zorgde ervoor dat ik mijzelf snel thuis voelde, want er zijn veel overeenkomsten. Je merkt aan alles dat Logus De Hoop een grote naam in bouwend Nederland is. Ook is het fijn om in deze onrustige tijd bij een stabiele werkgever te werken. Bovendien waardeer ik het dat ons bedrijf maatschappelijk betrokken is bij de regio.

Mijn collega’s zijn heel belangrijk. Wij hebben een hecht team dat gedreven en klantgericht haar werk uitvoert. De klant staat centraal en we doen het echt samen. Dat geldt ook voor de collega’s van de backoffice. Iedereen heeft zijn handen vol, maar er wordt veel met elkaar gelachen.

Het werk in de showroom is afwisselend en boeiend, omdat klanten vaak specifieke wensen hebben. Het geeft mij veel voldoening om mee te denken met klanten om zo hun droombadkamer te ontwerpen. Ook klanten van grote nieuwbouwprojecten komen bij ons voor advies en het tekenen van hun badkamer. In het proces van ontwerpen en offreren vind ik het belangrijk om ook goed contact met de aannemer te hebben en te onderhouden. Geen dag is hetzelfde en het is nooit saai!

Op dit moment liggen er nog genoeg uitdagingen in het werk in de showroom. Er komen nog mooie projecten aan. Mijn ambitie is om vanuit het werk dat ik nu doe dit te gaan combineren met een buitendienstfunctie.