Fenanda van Kouteren - bedrijfsleider betonmortelcentrale VTO

"Voor mij is De Hoop een uitstekende werkgever. Het is een sociaal bedrijf, dat echt geeft om haar medewerkers."

Hoe ik ben binnengekomen is eigenlijk een heel leuk verhaal. Ik had het niet meer naar mijn zin bij mijn vorige werkgever en had mij her en der ingeschreven bij uitzendbureaus en recruiters. Een van de uitzendbureaus kwam met de openstaande vacature bij De Hoop van assistent bouwmarktmanager bij Gamma in Terneuzen. Ik had mijn twijfels maar mijn man overtuigde mij: praten kan altijd, wie weet waar het toe leidt.

Het sollicitatiegesprek liep iets anders, vrijwel direct kwam de functie die ik nu heb ter sprake, de functie in Terneuzen hebben we helemaal niet meer besproken.

Ik moet de afdeling P&O prijzen voor haar geduld: ik kwam namelijk te laat… Ik stond als een echte toerist voor de sluis te wachten die dicht was, niet wetende dat er ook nog een alternatieve route is waarbij je gewoon door kunt rijden.

Mijn team bestaat voor het grootste deel uit mixerchauffeurs. Daarnaast hebben we een planner/transportleider en een betontechnoloog voor de twee centrales in Vlissingen en Goes, VTO en BC Haringman. We hebben per centrale een mengmeester, een betonlaborant en een shovelmachinist. In totaal bestaat het vaste medewerkersbestand uit 16 medewerkers en daarnaast een deel ingeleende krachten. Allen zijn zeer betrokken.

Mijn werk is hartstikke leuk en ik leer elke dag wel iets nieuws. Voor mij is De Hoop een uitstekende werkgever. Het is een sociaal bedrijf, dat echt geeft om haar medewerkers. Ik kwam uit een totaal andere wereld, waarbij je een nummer was dat moest presteren naar wens van de werkgever. Dat gold voor zowel mijn vorige werkgever maar ook voor de twee werkgevers daarvoor. Ik heb daardoor een ander referentiekader als iemand die al heel lang bij De Hoop werkt.

Wat ik erg waardeer is dat De Hoop het aandurfde iemand aan te nemen die niet uit deze wereld komt en onbekend was met beton. Voor mij was het een kans die ik niet zomaar overal zou krijgen, een hele mooie uitdaging die ik heb gekregen. Inmiddels heb ik ook al de nodige cursussen gevolgd om de nodige kennis te vergaren. Al met al ben ik erg blij met de mogelijkheden die ik krijg en al heb gekregen.

Ik merk dat de betoncentrales ten opzichte van andere productiebedrijven binnen De Hoop wel wat achterlopen op een aantal gebieden. Er zijn best wel wat dingen te verbeteren. Het feit dat ik nu zelf dingen kan aanpakken, dat is ook wat mij aantrok in deze functie.