Jacobus van Keulen - Hoofd verkoop groeve en secundaire materialen

"Wanneer je ervoor gaat, kalm blijft en altijd bereid bent om te blijven leren, krijg je kansen!"

Mijn carrière is begonnen in de automobielbranche (Mercedes-Benz) maar miste daar de affiniteit die ik heb met de bouw, dus solliciteerde ik via ene J. van Keulen (dit bleek later mijn neef) op een verkoopfunctie voor in de showroom van Logus-De Hoop. Ik kwam te werken in de showrooms van Goes en Vlissingen in de binnendienst en verkocht badkamers aan particulieren en aan particulieren via de aannemer.

Na een flinke inwerkperiode met bijhorend leertraject werd mijn ambitie om verder te groeien zachtjesaan werkelijkheid. Door een cursus accountmanagement die ik via De Hoop heb gevolgd mocht ik 2 à 3 dagen in de buitendienst gaan werken. Al snel kwam de wens bij mij naar boven om mij fulltime te gaan richten op de zakelijke markt. In een gesprek met de toenmalige directie van Logus-De Hoop en personeelszaken werd het snel duidelijk dat ik een hbo-opleiding nodig had en ook mocht gaan volgen. Zo kon ik naast de praktische kennis en ervaring ook theoretische kennis opdoen om mijn ambitie verder waar te maken.

Na de afronding van deze opleiding mocht ik de commerciële buitendienst vormgeven voor Logus-De Hoop Vlissingen en Goes. Na 5 jaar kwam er een andere rol beschikbaar waarin ik nog meer kon ondernemen binnen Logus-De Hoop. Ik werd manager GWW, een afdeling welke de gww-aannemer voorziet van materialen.

In Januari 2023 werd ik gebeld door afdeling Personeel & Organisatie of ik interesse had om voor De Hoop Bouwgrondstoffen te komen werken en daar de rol als Hoofd Primaire- en Secundaire Materialen te vervullen. Een uitdagende klus die ik onmiddellijk heb aangrepen om binnen de groep te kunnen blijven maar wel weer een nieuwe wereld te ontdekken! Hierdoor kreeg ook mijn loyale rechterhand bij Logus-De Hoop GWW de kans om stappen te maken binnen onze groep!

Mijn huidige collega’s zijn nog nieuw voor mij. De gemiddelde collega waar ik de afgelopen 17 jaar mee heb samengewerkt heeft een goede werkmentaliteit met hart voor de zaak! Naast de zakelijke kant is er zeker ook tijd om aandacht aan elkaar te geven en een lach en een traan te delen.

Mijn werkgebied is diverser geworden doordat naast land het vervoer over zee erbij is gekomen. Het is het mooi om mee te mogen werken aan een veilige kust, zeker gezien het feit dat mijn opa na de ramp van 1953 ook heeft bijgedragen aan de Deltawerken. In mijn nieuwe functie Hoofd Verkoop Groeve- en Secundaire materialen stuur ik een team aan van binnendienst, buitendienst en logistieke mensen die door heel Nederland en België zaken doen. In deze rol onderhoud ik ook het contact met de groeve en de klanten.

Uit verschillende aspecten van mijn werk haal ik voldoening. Uit het aansturen van de medewerkers, met de daarbijhorende overleggen en het bedenken van oplossingen. Daarnaast uit verkoop op basis van kwaliteit & mki en dan uiteindelijk toch het verschil maken en het voor elkaar krijgen.

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, hecht ik veel waarde aan relatiebeheer, waarbij ik zorg draag voor het onderhouden van goede relaties met anderen.

In de lange tijd dat ik nu bij Groep De Hoop zit heb ik veel vertrouwen en goede begeleiding gekregen, maar zeker ook uitdaging. Met veel plezier heb ik verschillende opleidingen en cursussen mogen volgen om te komen tot waar ik nu sta. Je ziet, wanneer je ervoor gaat, kalm blijft en altijd bereid bent om te blijven leren, krijg je kansen!

Mijn verdere ambities laat ik graag hand in hand gaan met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ben ik over 5 à 10 jaar uitgeleerd en mis ik uitdaging, dan is Groep De Hoop de werkgever met mogelijkheden!