Ron van Beusekom - Rayonmanager De Hoop Pekso

"Ik werk met veel plezier alle vele jaren bij Groep De Hoop.”

Ron van Beusekom is rayonmanager bij De Hoop Pekso. Hij werkt inmiddels zeven jaar voor De Hoop Pekso als rayonmanager. Dit betekent dat hij veel onderweg is naar klanten of projecten, een afwisselende baan. “Een rayonmanager kan je vergelijken met een accountmanager. Ik beheer het rayon Midwest-Nederland en ben daar verantwoordelijk voor. Dat pak ik samen op met mijn collega’s van de binnendienst. Je bent dus de schakel tussen het bedrijf en de klant. Daarnaast hou ik bij of we de commerciële targets halen die gesteld zijn voor mijn rayon.” vertelt Ron.

Ron begint zijn dag om 7.30 uur vanuit huis. “Ik begin altijd met mijn mailbox te checken, daarna bereid ik de bezoeken voor die ik die dag gepland hebt staan. Dat kan zijn dat er een werk moet worden afgesloten of dat je naar een handelsklant gaat.

“Vaak probeer ik mijn eerste afspraak in te plannen rond 9.30 uur, zo heb ik ook voldoende tijd om alles goed voor te bereiden. Voor de rest bezoek je klanten of sluit je werk af, wat ik net al benoemde. Op zich is dit heel divers, je komt bij bouwmaterialenhandelaren alsook rechtstreeks bij de aannemerij. Je komt mensen tegen uit allerlei lagen van de bedrijven. Je hebt contact van directies tot magazijnmedewerkers. Met sommige klanten bouw je ook echt een relatie op. Zo is er een klant waar ik regelmatig mee ga eten op vrijdagmiddag. Dat zijn natuurlijk altijd leuke dingen” lacht Ron. “Bij thuiskomst kijk ik altijd nog even naar mijn e-mail en maak ik de bezoekrapporten op. Ik probeer eens in de drie weken binnen te springen op kantoor om zo het contact te houden met de binnendienst.

Wat Ron het leukste aan zijn werk vindt is het contact met mensen. “Voornamelijk mensen enthousiasmeren over ons product, mensen meekrijgen wat wij voor ogen hebben bij De Hoop Pekso en hoe wij de samenwerking zien met klanten. Tenslotte het binnenhalen van een mooie opdracht, dat klinkt cliché, geeft mij altijd een boost. Ik werk met veel plezier alle vele jaren bij Groep De Hoop.”