Simone Sturm - Junior Bouwkundig ingenieur

"De vrijheid en het respect waarmee ze stagiaires behandelen is heel fijn. Je wordt gezien als volwaardig teamlid."

In 2021 ben ik afgestudeerd aan de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen in de richting Bouwkunde. Tijdens mijn studie heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij CascoTotaal. Tijdens deze periode heb ik gewerkt aan het ontwerpen en uitwerken van een standaardwoning voor één- en tweepersoonshuishouden bestaande uit twee 3D-Betoncasco’s. Hierbij ben ik volledig meegenomen in het productieproces van de 3D-betoncasco’s, waardoor ik veel nieuwe kennis heb opgedaan. De vrijheid en het respect waarmee ze stagiaires behandelen is heel fijn. Je wordt gezien als volwaardig teamlid en jouw mening doet er toe. Ook heb ik veel ruimte gekregen om eigen ideeën te kunnen verwerken in mijn eindproduct.

Na het afronden van mijn opleiding werd mij een contract aangeboden. Tijdens mijn stageperiode voelde het bedrijf als een vertrouwde omgeving. En omdat ik zowel het product als de collega’s kende ben ik begonnen bij CascoTotaal. Mijn functie omvat onder andere het uitzetten en begeleiden van de berekenings- en tekentrajecten. Daarnaast komt ook het plannen, bestellen van materialen en calculaties hierbij kijken. Ook houd ik mij bezig met de technische vraagstukken van het Circle casco. Kortom een uitdagende functie waarin veel te leren is.

CascoTotaal heeft een klein vast team. De sfeer binnen het team is goed en iedereen is erg betrokken. Naast de collega´s van CascoTotaal is er ook veel contact (voor werk of een praatje) met collega´s van andere bedrijven binnen De Hoop.

Tot nu toe heb ik al veel mogelijkheden gekregen om mijn kennis te verbreden. Zo heb ik met een nieuw tekenprogramma leren werken en een cursus over betontechnologie gevolgd. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om op persoonlijk vlak cursussen te volgen.
De komende jaren wil ik mij verder blijven ontwikkelen zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak.